NOS Sport

'Verlies dat twee keer zo erg is, winst die twee keer zo mooi is'

Het was een "verschrikkelijke avond", stelde beachvolleyballer Reinder Nummerdor na het verliezen van Nederlandse kwartfinale bij de Spelen in Rio de Janeiro. Op zijn laatste toernooi ging de 39-jarige Nummerdor met Christiaan Varenhorst onderuit tegen het Nederlandse duo Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen.

De vijfde plek op de Spelen vormt naar alle waarschijnlijkheid het slotstuk van zijn carrière. "Je hoopt op je laatste Spelen zover mogelijk te komen en kans te maken op een medaille", aldus Nummerdor.

Gemiste setpoints

In de eerste set kregen hij en Varenhorst met drie setpoints de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Maar ze lieten alle drie de kansen onbenut.

We hebben drie man tegenover ons staan: twee spelers en een stadion.

Alexander Brouwer

"Het verliezen van de eerste set is zonde, dat had het omslagpunt kunnen zijn. Door pech en slordig spelen trokken we die set niet naar ons toe. Dat was heel belangrijk voor het verloop van de wedstrijd. Zij speelden vervolgens erg goed en maakten weinig fouten. Ze maakten het ons erg moeilijk."

Dat de uitschakeling werd voltrokken door hun trainingsmaatjes, maakte het volgens Varenhorst nog pijnlijker. "Onze doelstelling was het halen van een medaille. Dat was reëel. Nu word je vijfde en hoewel dat niet slecht is, moeten we stellen dat we hier niet voor kwamen. We zien Brouwer en Meeuwsen waarschijnlijk ook nog een medaille winnen, dat is helemaal kut."

Nummerdor betreurt dat zijn carrière in mineur eindigt, maar is blij met wat hij heeft bereikt. "Dit was het waarschijnlijk dan en dat is hard. Maar ik heb een prachtige carrière gehad. Later kan ik trots zijn, maar dit einde is heel jammer. Mijn verdedigende acties kwamen niet uit de verf. Het is zoals het is. Nog vier jaar kan ik niet meer opbrengen."

Met 100 tegen 11.000

Terwijl Nummerdor en Varenhorst treurden, konden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hun geluk niet op. "Het was een super beladen duel", sprak Brouwer. "We moeten tegen die gasten, onze maatjes. Bovendien kondigde Nummerdor aan dat het zijn laatste toernooi werd... We hebben dit duel met heel de staf goed benaderd en staan nu verdomme in de halve finale van de Spelen. Supergaaf."

"Als je van je trainingsmaatjes verliest, is het twee keer zo erg. Win je, dan is het twee keer zo mooi", stelde Meeuwsen. "Het heeft niks met gunnen te maken, maar je traint elke dag tegen ze en wilt zo graag beter zijn dan de ander. Daarom was de pot ook zo spannend."

Dinsdagavond wacht de twee Nederlanders in de halve finales een zeer pittig duel tegen het thuisland, het Braziliaanse koppel Schmidt/Cerutti. Brouwer en Meeuwsen eensgezind: "Morgen hebben we drie man tegenover ons staan: twee spelers en een stadion. Maar wij hebben ook supporters: het wordt 100 tegen 11.000"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl