NOS Sport

Brouwer en Meeuwsen winnen Oranje-clash in kwartfinales

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben het Nederlandse onderonsje in de kwartfinales van het olympisch beachvolleybaltoernooi gewonnen van Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst: 25-23, 21-17.

Dinsdagavond treffen Meeuwsen en Brouwer om 22.00 uur de Braziliaanse thuisspelers Alison Cerutti en Bruno Oscar Schmidt in de halve eindstrijd.

Geen tactisch plan

De bondscoach van het beachvolleybal, Gijs Ronnes, stelt normaal gesproken altijd een tactisch plan op in de aanloop naar wedstrijden van zijn twee duo's. Zo niet ditmaal: Ronnes verstrekte de twee duo's alle statistieken en hield het daarbij. De teams moesten zelf een plan opstellen en waren op elkaar aangewezen. Dat leverde met name in de eerste set vuurwerk op.

De Oranje-aangelegenheid werd een echte kraker met bij vlagen oogstrelend spel: sterk verdedigen, tactisch vernuft en zowel geplaatste ballen als snoeiharde smashes verwerden tot een exposé van het Hollandse beachvolleybal.

Brouwer/Meeuwsen op weg naar de winst in de kwartfinale

Hoewel de eerste set lange tijd in evenwicht was, stonden Nummerdor en Varenhorst na de eerste paar rally's lange tijd aan de verkeerde kant van de score. Na een serie van drie punten op rij kwamen ze echter voor het eerst op voorsprong (17-16).

Zij kregen niet veel later ook de eerste setpunten, tot drie keer toe zelfs, maar die waren alle drie niet aan hen besteed. Dure missers zo bleek, want Brouwer/Meeuwsen sloeg in extremis op hun tweede setpunt wel toe: 25-23.

Einde carrière

In de tweede set nam Brouwer/Meeuwsen opnieuw het voortouw. Van 5-3 liep de score uit naar 7-11 en 17-13. Het tweede matchpoint werd verzilverd. Voor de 39-jarige Nummerdor vormt de nederlaag naar alle waarschijnlijkheid het einde van zijn carrière.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl