Ellen Hoog struikelt in de WK-finale van 2010 over een Argentijnse stick. De Nederlandse hockeyvrouwen verloren de wedstrijd.
NOS Sport

Argentinië: angstgegner en struikelblok voor hockeyvrouwen

Nog voor de laatste speelronde zat het er al aan te komen en in de nacht van maandag op dinsdag is het om 01.30 uur zover. De Nederlandse hockeysters moeten het in de kwartfinales opnemen tegen angstgegner Argentinië. En dat is al vroeg in het toernooi een echte kraker.

In de afgelopen zes jaar verloor Nederland vijf grote wedstrijden van de Argentijnsen. De WK-finale in 2010. De finale van de Champions Trophy van 2012 en de kwartfinale van de World Hockey League in hetzelfde jaar. De halve finale van de Champions Trophy twee jaar later en ook de finale van hetzelfde toernooi dit jaar.

'Zij gaan voor oorlog'

Tegenover de vijf nederlagen van de voorbije zes jaar, staan twee zeges in finales. Belangrijke finales. Zo werd vier jaar geleden de finale van de Olympische Spelen in het voordeel van de Nederlandse vrouwen beslist. Nu treffen de Oranjevrouwen, als groepswinnaar, de Argentijnsen in de kwartfinales. Ze zullen zich maar al graag willen revancheren. Niet alleen voor die verloren wedstrijden tegen Nederland maar ook voor de groepsfase in Rio de Janeiro. Argentinië eindigde in de groep achter Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Australië teleurstellend als vierde.

Sterspeelster Naomi van As kijkt uit naar het treffen met Argentinië. "Zij gaan voor oorlog", voorspelt ze. "Ik heb eigenlijk wel zin in zo’n wedstrijd. We moeten er godvergeten veel energie in stoppen. En het hoeft niet altijd briljant. Het is niet erg om af en toe een klapje te krijgen. Ik krijg er wel energie van, af en toe een paar petsen uitdelen."

Ook Carlien Dirkse van den Heuvel ziet uit naar de wedstrijd. "Ik weet zeker dat wij die kwartfinale winnen. Het is pech voor Argentinië dat zij ons in de kwartfinales tegenkomen. Zo zie ik het. Wij zijn beter."

Bij de mannen staat in de kwartfinales ook al een clash op het programma. Nederland neemt het daarin op tegen Australië, een reprise van de WK-finale van 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl