Dafne Schippers verlaat teleurgesteld de atletiekbaan van Rio

Dit gebeurde er vannacht in Rio

De Koninginnenacht in Rio is in mineur geëindigd. Zowel Dafne Schippers als Ranomi Kromowidjojo grepen naast de gedroomde medaille. Michael Phelps won natuurlijk wel weer goud, in zijn laatste wedstrijd.

Schippers vijfde

Schippers plaatste zich vrij soepel voor de finale van de 100 meter, maar daarin moest ze genoegen nemen met de vijfde plaats. Het goud ging naar de Jamaicaanse Elaine Thompson.

Mysterieuze blessure

Na de finale liet Schippers weten niet helemaal fit te zijn. Ze wilde niet zeggen waar ze last van heeft en haar coach Bart Bennema maakte het mysterie nog groter door te zeggen dat hij aanvankelijk dacht dat haar toernooi voorbij was.

Tranen Ranomi

De domper was al extra groot, omdat Kromowidjojo voor Schippers' race ook al naast een medaille had gegrepen op 'haar' afstand, de 50 meter vrij. Ze werd slechts zesde en dat leidde tot tranen.

Familie Kromowidjojo

De race van Kromowidjojo zorgde ook voor emoties bij haar familie en vriend Ferry Weertman op de tribune. Het ongeloof staat op hun gezichten als ze zien dat 'Kromo' geen medaille heeft gepakt.

Familie en vriend zien mislukte finale Kromowidjojo

Phelps met pensioen

Het zwemtoernooi werd afgesloten met het einde van de loopbaan van Michael Phelps. De succesvolste olympiër aller tijden zwaaide af met - hoe kan het ook anders - een gouden medaille op de 4x100 meter wisselslag. Zijn 23ste goud.

Valpartij Farah

Bij een ander sporticoon ging het bijna mis. Mo Farah viel op de 10.000 meter, maar de Britse hardloper krabbelde weer overeind en prolongeerde zijn olympische titel van Londen.

Ligtlee laat goud zien

Geen goud dus voor Nederland vannacht, maar gisteravond wel op de wielerbaan. Na de huldiging voor haar overwinning op de keirin zocht Elis Ligtlee naar woorden om haar gevoel te omschrijven.

Beachvolleybal

In het beachvolleybaltoernooi was er wisselend succes voor TeamNL. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen plaatsten zich eenvoudig voor de kwartfinales, maar Madelein Meppelink en Marleen van Iersel werden uitgeschakeld.

Stunt tennisster Puig

Puerto Rico won zijn eerste gouden olympische medaille ooit. Daar was tennisster Monica Puig verantwoordelijk voor, die in de finale van het enkelspel verrassend won van Angelique Kerber.