NOS Sport

'Ik ben daadkrachtig op het moment suprême'

"Ik ben gelukkig uit de problemen gebleven", was de nuchtere reactie van zeilster Marrit Bouwmeester, nadat ze zaterdag de leiding greep in de Laser Radial-klasse. "Ik ben daadkrachtig op het moment suprême."

Ze finishte zaterdag in de negende race als vijfde en kwam in de tiende race als tweede over de finish. Dankzij de twee sterke optredens gaat ze fier aan de leiding en heeft ze goede papieren voor een gouden medaille. Als Bouwmeester in de medalrace maandag minimaal als vierde finisht, is de jacht naar goud geslaagd. Een medaille is sowieso zeker.

"Vandaag was een sportieve revanche," stelde Bouwmeester, refererend aan een incident van een dag eerder. Vrijdag passeerde ze een Belgische zeilster, die protest aantekende omdat ze meende dat de Nederlandse haar met een gevaarlijke manoeuvre inhaalde. Het protest werd afgewezen.

"Dat was een onterecht protest, maar er worden heel nasty spelletjes gespeeld. Eigenlijk is het heel onsportief om iemand er zo uit proberen te krijgen. Het voelt vandaag wel heel goed zo terug te komen, het is lekker als je daadkrachtig bent op het moment suprême. Ik hoop het maandag af te maken. Ik heb het in eigen hand."

De concurrentie loert

Een van de grootste concurrenten van Bouwmeester, de Deense Anna Marie Rindom, ziet nog kansen voor het veroveren van de gouden medaille. "Ik ga me te pletter werken en sowieso een medaille veiligstellen. Ik wil Bouwmeester verslaan en goud pakken, maar moet ook de anderen achter me houden. Ik moet maandag veilig zeilen."

Rindom gelooft nog in haar kansen op goud. "Ik sta acht punten achter Bouwmeester. Er is nog niets verloren. I'm gonna fight my ass off."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl