NOS Sport

'Brons. Dat is eigenlijk wel teleurstellend'

"Brons. Dat is eigenlijk in eerste instantie wel teleurstellend." Is getekend: Mechiel Versluis, één van de roeiers uit de mannenacht. De bronzen plak levert niet de euforie op die bijvoorbeeld bij judoka Anicka van Emden te zien was. "We gingen voor goud en we hebben niet geroeid zoals we zouden kunnen. Maar het blijft natuurlijk wel een bronzen medaille", vertelt Versluis.

Ook de ervaren Boaz Meylink weet dat er meer in had kunnen zitten in de finale. "We hebben alles gegeven dus je kunt jezelf niets kwalijk nemen. Maar op het laatst hebben we zilver weggegeven, daar komt het gewoon op neer."

De roeiers gingen als een speer in het derde stuk, maar de befaamde eindsprint bleef uit. Duitsland sloeg zijn slag en ging er in de laatste meters met het zilver vandoor. "Je gaat voor goud, en ligt dan de hele race op koers voor zilver. We hebben de derde vijfhonderd meter echt gas gegeven en misschien kwamen we daardoor aan het eind net een meter of twee tekort", aldus Boudewijn Röell.

En dus rest de roeiers een bronzen olympische medaille. Maar naast het gevoel van het gemis van goud, of zilver, is Meylink ook trots. "We hebben veel beter geroeid dan eerder deze week. We hadden een goed middenstuk en we hebben er alles uitgehaald man, we kunnen echt trots zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl