NOS Sport

Discuswerper Christoph Harting volgt broer Robert op

Met een spectaculaire laatste worp heeft Christoph Harting in Rio de Janeiro de olympische titel bij het discuswerpen naar zich toegetrokken. De Duitser verbeterde zich bij zijn laatste poging tot 68,37 meter - een persoonlijk record - en passeerde op de valreep de Pool Piotr Malachowski, die al na de eerste ronde aan de leiding ging.

De 25-jarige Harting - onlangs bij de EK in Amsterdam nog vierde - treedt met zijn onverwachte overwinning in de voetsporen van uitgerekend zijn zes jaar oudere broer Robert, die vier jaar geleden de olympische titel opeiste maar gisteren in de kwalificatie achterbleef.

Stevige slotworp

Christoph Harting, die met 66,34 lang tweede stond, leek in de finale juist op het laatste moment van het podium geduwd te worden, toen eerst de Est Martin Kupper (66,58) en vervolgens ook zijn landgenoot Daniel Jasinksi (67,05) een stevige slotworp in huis bleken te hebben. Maar ook Harting, die tot Rio nooit verder had gegooid dan 68,08 meter, liet zien nog wat extra's in huis te hebben.

Dat was een hard gelag voor Malachowski, die als aanvoerder van de wereldranglijst van dit jaar naar Brazilië was afgereisd. Hij bleef steken op de tweede plaats, een eindklassering die hij nog kende van de Spelen van 2008 in Peking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl