NOS Sport

Qua moeilijkheid gaat Wevers in balkfinale voor het maximale

Niet alleen Epke Zonderland kan Nederland een olympische medaille bezorgen bij het turnen, ook Sanne Wevers mag zichzelf kansrijk achten. Ze won op balk al zilver bij de WK en maandag is het podium ook het doel in Rio.

Sanne Wevers in Rio op haar geliefde balk

Donderdag zag Sanne Wevers haar zus Lieke als twintigste eindigen in de meerkampfinale. Zelf denkt ze maandag, wanneer ze in actie komt in de finale op balk, een veel prominentere rol te kunnen spelen. Wevers heeft zich als vierde geplaatst, achter onder anderen wereldkampioene Simone Biles.

Kan de Nederlandse zich meten met de Amerikaanse superster? "Op balk kan echt alles", zegt Wevers zelfverzekerd.

Om haar kansen op eremetaal te vergroten, gaat Wevers de uitgangswaarde van haar oefening flink opschroeven. "Qua moeilijkheid ga ik voor de maximale oefening. Ik denk de moeilijkste van iedereen. Dat is spannend, want ik neem daarmee veel risico. Het wordt alles of niets."

Wevers gaat het zichzelf moeilijk maken in balkfinale

Dat Wevers op scherp staat, bewees ze deze week in de trainingshal. "Ik ben heel fijngevoelig. De balk stond net een beetje scheef, maar ik blijk de enige te zijn geweest die dat heeft opgemerkt."

Maandag dus. De finale om 20.45 uur. Wevers kijkt er al tijden naar uit. "Eindelijk is het zover. Ik heb er heel veel zin in. Ik ga strijden. Het wordt een zenuwslopende dag, dat weet ik nu al."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl