NOS Sport

Tijdperk Valerie Adams lijkt voorbij

Het tijdperk Valerie Adams bij het kogelstoten lijkt ten einde. Eerder dit jaar werd de 31-jarige Nieuw-Zeelandse op de WK indoor al verslagen en nu verloor ze voor het eerst sinds 2004 op de Spelen. De Amerikaanse Michelle Carter troefde haar af in Rio de Janeiro.

Met haar imposante 1,96 meter was Adams jarenlang de dominante factor bij het werponderdeel. Maar vorig jaar raakte ze geblesseerd aan elleboog en schouder en moest ze afzeggen voor de WK in Peking. Christina Schwanitz profiteerde en werd wereldkampioene, maar nu moest de Duitse genoegen nemen met een zesde plaats.

Eerder dit jaar was Adams wel van de partij op de WK indoor in Portland, maar daar moest ze voorrang verlenen aan Carter. Ook in Rio sloeg de Amerikaanse toe, met een worp van 20,63 meter bij haar zesde en laatste poging. Adams greep met 20,42 meter nog wel zilver. Het brons was voor Anita Marton uit Hongarije.

Feest in huize Carter

Adams verzuimde daarmee geschiedenis te schrijven. Ze had de eerste vrouw kunnen worden met drie olympische titels op rij op een individueel atletieknummer. Het feest verplaatste zich nu naar huize Carter. De 30-jarige Michelle overtrof met het goud haar vader Michael, die 32 jaar geleden in Los Angeles zilver won bij het kogelstoten.

Michelle Carter verovert de olymische titel kogelstoten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl