Reinder Nummerdor
NOS Sport

Nummerdor/Varenhorst naar kwartfinales

De beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben de laatste acht op het olympisch toernooi bereikt. In de achtste finales versloeg het als vijfde geplaatste duo het Mexicaanse koppel Rodolfo Intiveros/Juan Virgen met 21-18, 21-15.

In de eerste set kwamen de Mexicanen van 5-2 terug tot 5-5. Het bleef, mede door twee mislukte ballen van Nummerdor aan het net, lang spannend. Hij herstelde zich met een ace en Varenhorst sloeg met een smash het beslissende gaatje.

Forceren

In de tweede set maakte het Oranjeduo op 5-6 zes punten op rij. De Mexicanen leken daarop iets te forceren en daar wist met name de ervaren Nummerdor wel raad mee.

Mocht ook het koppel Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen zaterdag hun partij in de achtste finales winnen, dan wacht er een Nederlands onderonsje in de kwartfinale. Beide Nederlandse koppels staan in dat geval maandag tegenover elkaar. Het is niet direct het scenario dat Nummerdor aanspreekt, al begrijpt hij maar al te goed welk voordeel aan een puur Nederlandse kwartfinale zit. "Anderzijds staat er minimaal één Nederlands team in de halve finales."

Het optreden in de achtste finales was volgens Nummerdor kenmerkend voor de duels die eventueel nog komen gaan. "We begonnen wat gespannen. Maar dat hoort er wel bij in deze fase van het toernooi. Het is do or die en dat zag je wel een beetje."

Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl