Laser-zeilers beleven moeizame dag in Rio

Na de vierde dag zeilen in de Laser Radial-klasse is Marit Bouwmeester een plekje gestegen. Toch zal ze daar zelf vermoedelijk niet heel blij mee zijn. Het gat met de nummer één in het klassement, de Deense Anne-Marie Rindom, is namelijk opgelopen tot tien punten.

Lastige dag Bouwmeester, maar goud blijft in zicht

Bouwmeester begon de dag als de nummer drie, op slechts twee punten van Annalise Murphy en op een punt achterstand van Rindom. De Deense beleefde van de drie toppers de beste dag met een vierde en een zesde plaats. Dat was veel beter dan Bouwmeester, die zesde en dertiende werd.

De dag van Murphy verliep ronduit teleurstellend, ze eindigde tweemaal buiten de toptien en duikelde naar plek drie. Morgen worden de negende en tiende race gevaren, maandag valt in de medal race de beslissing.

Opmars Van Schaardenburg stagneert

Rutger van Schaardenburg kon zijn opmars van de afgelopen dagen niet doorzetten. In de zevende race eindigde hij op een teleurstellende 22ste plaats, waardoor hij nu buiten de podiumplaatsen staat. De tweede en laatste race van de dag verliep een stuk beter voor de Laser-zeiler. Hij lag voortdurend in de voorhoede en finishte als vierde.

In het klassement staat Van Schaardenburg na acht races op de vijfde plek, met 16 punten achterstand op de nummer één, de Kroaat Stipanovic. De achterstand op de nummer drie is 11 punten.

ZeilerPunten
1. Tonci Stipanovic (Kroatië)47
2. Robert Scheidt (Brazilië)50
3. Tom Burton (Australië)52
4. Nick Thompson (Groot-Brittannië)59
5. Rutger van Schaardenburg 63

Lilian de Geus blijft in de race voor de medailles in de RS:X-klasse bij de vrouwen. Ze werd tweede, zevende en vijfde in de laatste drie reguliere races.

De verschillen tussen de toppers in het klassement zijn klein. Het gat met de koploper Stefanija Elfuntina uit Rusland is 13 punten, de nummers twee en drie (Flavia Tartaglini en Marina Alabau) staan 12 en 10 punten voor op De Geus.

Tegenvallende resultaten

Voor Annemiek Bekkering en Annette Duetz begon het olympisch avontuur pas vandaag en daar hadden ze zich waarschijnlijk meer van voorgesteld. Na de eerste twee races staan ze zestiende.

In de 470 klasse konden Anneloes van Veen en Afrodite Zegers opnieuw geen potten breken. Ze noteerden vandaag een achtste en een veertiende plaats.