NOS Sport

Volleybalsters verzekeren zich van kwartfinales

De Nederlandse volleybalsters hebben beslag gelegd op een plaats in de kwartfinales van het olympisch volleybaltoernooi. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti was in het vierde groepsduel in drie sets te sterk voor Puerto Rico: 25-14, 25-22, 25-16.

Puerto Rico staat op de wereldranglijst zes plaatsen lager dan Oranje (17 om 11) en eindigde bij WK's nooit hoger dan de twaalfde plaats, maar maakte het Oranje in het Maracanãzinho van Rio de Janeiro bij tijd en wijle behoorlijk lastig.

In de eerste set boog Oranje een vroege achterstand snel om en werd het eerste setpoint benut dankzij een sterk blok van Robin de Kruijf en Celeste Plak. In de tweede set had Oranje meer moeite en bleven de Puerto Ricaanse vrouwen, die in 2014 in de World Grand Prix Nederland een keer de baas waren, lang in de race voor setwinst.

Even gelijke tred

Pas halverwege de set had Oranje, mede dankzij de sterke Lonneke Sloetjes, de achterstand goedgemaakt, waarna Puerto Rico even aanhaakte (22-22). Daarna pakte Nederland dankzij een smash van Plak en twee killblocks drie punten en was de set binnen.

Lonneke Sloetjes

In de derde set wist Puerto Rico tot 8-8 gelijke tred te houden met de ploeg van Guidetti, maar vervolgens sloeg Oranje een flink gat en kwam de zege niet meer in gevaar. Judith Pietersen was op het eerste matchpoint trefzeker met een smash en bracht Oranje de gewenste 3-0 zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl