NOS SportAangepast

Debuterende vier-zonder-stuurman en sterke mannenacht naar finale

De debuterende vier-zonder-stuurman is door naar de olympische finale. Harold Langen, Peter van Schie, Vincent van der Want en Govert Viergever eindigden knap als derde achter de Britse topboot en de Canadezen.

Groot-Brittannië stoof weg bij de start en was ongenaakbaar. De Britse boot is een grote kanshebber voor het goud. Ook Canada kwam nooit echt in de problemen. Nederland vocht om de derde plek met Wit-Rusland en kon de kleine voorsprong de hele race behouden.

De vier-zonder moet het in de finale opnemen tegen Australië, Zuid-Afrika en Italië. De Verenigde Staten werden in de andere heat verrassend uitgeschakeld.

Sterke herkansing mannenacht

De mannenacht mag zaterdag strijden om een medaille in de finale. Net als de vrouwen moesten ook de mannen herkansen en dat deden ze met verve.

Dirk Uittenbogaard, Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Boudewijn Roell, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken en stuurman Peter Wiersum waren in een strijd verwikkeld met de Amerikanen.

Ze leken nog heel dichtbij te komen, maar kwamen uiteindelijk niet langs de Amerikaanse boot en finishten als tweede op ruim anderhalve seconde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl