NOS SportAangepast

Roeiduo Head/Paulis en vrouwenacht naar olympische eindstrijd

Maaike Head en Ilse Paulis zijn door naar de olympische eindstrijd. De lichte dubbeltwee roeide in de halve finales soeverein naar de overwinning. Het duo, dat geldt als één van de favorieten voor goud, had meer dan een bootlengte voorsprong op de nummers twee en drie, Canada en Ierland.

Na een snelle start was de voorsprong na 500 meter al zo'n anderhalve seconde. Ierland volgde als tweede, maar zag een sterk Canadees team een paar honderd meter van de finish langszij komen.

De voorsprong van Head en Paulis kwam nooit in gevaar en de twee wisten het verschil met een sterke eindsprint uit te breiden naar 2,42 seconden. In de finale treffen ze verder nog Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en China.

Herkansing vrouwenacht gaat goed

Ook de vrouwenacht mag uitkomen in de finale, ondanks een matige race. De Nederlandse boot eindigde als vierde in de herkansing en dat was net genoeg.

Wianka van Dorp, Claudia Belderbos, Lies Rustenburg, Jose van Veen, Ellen Hogerwerf, Sophie Souwer, Monica Lanz, Olivia van Rooijen en Ae-Ri Noort konden de hele race niet echt aansluiting vinden met hun concurrenten, dus lijkt een medaille ver weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl