NOS SportAangepast

Paard van Cornelissen gestoken, Spelen voorbij

Voor Adelinde Cornelissen zijn de Olympische Spelen abrupt ten einde gekomen. Tijdens de landenwedstrijd op het onderdeel dressuur moest de amazone haar proef staken.

Haar paard Parzival is dinsdagnacht door een insect gestoken en heeft daarbij een infectie opgelopen. "De kaak en de wang, alles is opgezwollen", zegt Cornelissen, die het met haar paard nog wel probeerde, maar al snel moest opgeven.

"Hij voelde zo leeg", vertelt Cornelissen over Parzival. "Dat wilde ik hem niet aandoen. Ik dacht toen: ik geef op. Hij hoeft het niet uit zijn tenen te gaan trekken hier."

Cornelissen verspeelt hiermee haar ticket voor de individuele wedstrijd, later dit toernooi. Daarbij gold ze als medaillekandidaat. Bij de Spelen in Londen in 2012 won Cornelissen zilver.

Aan de landenwedstrijd doen vier ruiters mee. Diederik van Silfhout, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud zijn de overige Nederlanders. De opgave van Cornelissen heeft geen directe gevolgen voor het teamresultaat. Eén score, in dit geval die van Cornelissen, mag immers worden geschrapt.

Dressuurbondscoach: niemand neemt Cornelissen iets kwalijk

Edward Gal

Edward Gal kwam na de opgave van Cornelissen in de ring. Met Voice noteerde hij een score van 75,271, met een voorlopig vierde plaats tot gevolg. Van Silfhout en Minderhoud komen donderdag in actie. In de landenwedstrijd staat Nederland voorlopig tweede.

Dorothee Schneider (op Showtime) en Sonke Rothenberger (Cosmo) legden een stevige basis voor Duits goud met respectievelijk 80,986 en 77,329 punten. De Britse amazone Fiona Bigwood (Orthilia) is halverwege het schema derde met 77,17.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl