NOS Sport

Kromowidjojo naar halve finales 100 meter, Heemskerk uitgeschakeld

Ranomi Kromowidjojo heeft zich op de 100 meter vrije slag geplaatst voor de halve finales. Femke Heemskerk daarentegen vloog er in de series al uit door de twintigste tijd neer te zetten.

Voor Heemskerk zijn de Olympische Spelen daarmee op een teleurstelling uitgedraaid, want haar toernooi zit erop zonder tot een aansprekend resultaat te zijn gekomen. Ze zou eventueel nog de finale van de 4x200 meter vrije slag zwemmen, maar het Oranje-kwartet dat in de series in actie kwam, wist de eindstrijd niet veilig te stellen.

Kromowidjojo klokte een tijd van 53,43 en werd tweede in haar serie. Cate Campbell maakte indruk. Ze verbeterde het olympisch record van Kromowidjojo met 52,87. Van alle zwemsters waren, naast Campbell, alleen Simone Manuel en Sarah Sjöström sneller dan de Nederlandse troef.

Femke Heemskerk kwam in haar serie ernstig tekort. Ze eindigde als vijfde met een tijd van 54,63. Het betekende de twintigste tijd in de series. Een plek bij de eerste zestien was nodig om een ticket voor de halve finales te bemachtigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl