NOS Sport

Nummerdor/Varenhorst zegeviert onnodig moeizaam

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben hun tweede groepsduel van het olympische beachvolleybaltoernooi winnend afgesloten. De Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel werden met de nodige moeite in drie sets geklopt: 21-17, 19-21, 15-9.

Nummerdor en Varenhorst verzekerden zich al snel van een ruime marge (6-2) en hadden lang het overwicht. Na de 3-2 wist de Poolse combinatie in de eerste set geen enkele keer de achterstand te verkleinen tot één punt.

Reinder Nummerdor

Lach

In de tweede set was het al gauw 3-0 voor Nummerdor/Varenhorst, dat een eenvoudige zege leek te gaan boeken. Er was plaats voor een lach, maar de Polen kwamen toch nog langszij. In de slotfase van set twee ging een aantal punten op fortuinlijke wijze naar de Polen.

Het Nederlandse duo baalde zichtbaar van het moeten spelen van een derde set, maar daarin rechtte het wel de rug en trok het de overwinning alsnog gedecideerd naar zich toe.

Russische combinatie

Donderdag spelen Nummerdor en Varenhorst hun derde en laatste groepsduel tegen de Russische combinatie Krasilnikov/Semenov.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl