NOS Sport

Matige dag voor zeilers, Bouwmeester leiding kwijt

De Nederlandse zeilers beleefden dinsdag geen goede dag. Marit Bouwmeester verloor haar koppositie en Rutger van Schaardenburg (Laser) en Pieter-Jan Postma (Finn) staan buiten de top-10.

Marit Bouwmeester

Bij Bouwmeester ging het mis in de eerste heat. Ze eindigde als vijftiende en raakte daardoor haar leidende positie in het klassement van de Laser-Radial kwijt. In de tweede, en laatste race, van de dag ging het beter want Bouwmeester werd vierde. De Chinese Lijia Xu heeft zich hersteld van haar diskwalificatie op de eerste dag; zij werd derde en eerste en gaat aan de leiding.

Van Schaardenburg elfde

Voor Rutger van Schaardenburg, die uitkomt in de Laser-klasse is een podiumplaats ver weg. Hij zette in de eerste heat een slechte score neer met een 28ste plaats. In de tweede heat kon Van Schaardenburg zich enigszins herstellen, hij werd achtste. Door de resultaten staat hij elfde in het klassement. De Argentijn Julio Alsogaray gaat na vier races aan de leiding.

Slecht begin Postma

Ook voor Pieter-Jan Postma waren de resultaten teleurstellend. De zeilers in de Finn-klasse gingen dinsdag voor het eerst het water op. In de eerste heat eindigde Postma als veertiende.

In de tweede race ging het iets beter, daar kwam de Fries als dertiende over de streep. De Sloveen Vasilij Zbogar maakt meer indruk, hij gaat na een derde en eerste plaats aan de leiding in het klassement, Postma staat vijftiende.

"Dit is geen goed begin", laat Postma weten. "Morgen moet ik gewoon beter varen, echt gas geven. Als ik elke wedstrijd goed vaar, dan is alles mogelijk. Daar geloof ik nog steeds volledig in."

Tussenstand

Finn - 2 racesLaser - 4 races (met aftrek)Laser Radial - 4 races (met aftrek)
1. Zbogar (Slo) - 41. Alsogaray (Arg) - 71. Lijia (Chi) - 7
2. Kaynar (Tur) - 72. Stipanovic (Kro) - 132. Murphy (Ier) - 12
3. Olezza (Arg) - 103. Meech (NZl) - 143. Rindom (Den) - 13
4. Zarif (Bra) - 104. Burton (Aus) - 204. BOUWMEESTER (NED) - 14
15. POSTMA (NED) - 2711. VAN SCHAARDENBURG (NED) - 325. Van Acker (Bel) - 16

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl