Brouwer en Meeuwsen kunnen hun geluk niet op na het binnenslepen van de zege
NOS Sport

Brouwer/Meeuwsen wint bloedstollend duel van Duitsers

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben bij het beachvolleybaltoernooi in Rio ook hun tweede duel gewonnen. De wereldkampioenen van 2013, die als tweede zijn geplaatst op de Olympische Spelen, bleven in een bloedstollend gevecht het Duitse duo Markus Böckerman/Lars Flüggen in drie sets de baas: 21-19, 17-21, 16-14.

De Duitsers, die twee van de zes duels met Brouwer/Meeuwsen hadden gewonnen, dwongen mede door matig serveren van de Nederlanders een derde set af. Daarin kwamen ze, na een gemiste smashkans van Meeuwsen, op matchpoint bij 14-13. Het Oranjeduo bleef koel, kwam langszij en benutte zelf wel het eerste matchpoint.

Uit de tenen

"Het moest uit onze tenen komen", sprak Brouwer na afloop. "We zijn door het oog van de naald gegaan. Een spannende wedstrijd. We moeten in het vervolg allebei voor de bal gaan, in plaats van allebei opzij stappen. Dat moeten we onthouden en aan werken, maar dat gaat goed komen."

"De eerste set was al heel spannend, die pakten we maar op het randje", zei Meeuwsen. Hij meende dat beide teams slordig speelden. "Verdiend wonnen zij de tweede set, maar dan zie je op het eind dat het er echt om gaat en het is wel heerlijk dat wij dan de punten pakken en de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken."

Dankzij de tweede zege hebben Brouwer en Meeuwsen zo goed als zeker de achtste finales bereikt. Woensdag spelen ze om 21.30 uur hun laatste groepsduel tegen Polen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl