De Japanse turnploeg
NOS Sport

Japanse turners veroveren goud in landenwedstrijd

De Japanse turners hebben na twaalf jaar en twee zilveren medailles de olympische titel van de landenwedstrijd weer in handen. De ploeg rond superster Kohei Uchimura bleef Rusland en China, winnaar van de laatste twee edities, ruim voor.

Uchimura had bijna alles gewonnen wat er te winnen valt, maar deze titel stond nog niet op zijn overvolle palmares. In Rio ging de wens van de olympisch en wereldkampioen individuele meerkamp dan eindelijk in vervulling.

Zwaar leunend op de resultaten van de 27-jarige alleskunner (alleen op ringen scoorde hij onder de 15 punten) pakte Japan met een score van 279,094 zijn zevende goud in de landenwedstrijd.

Cadeau

Japan kreeg de zege overigens niet cadeau. Lange tijd waren de verschillen erg klein. Zo stond Rusland met nog een onderdeel voor de boeg maar kort achter de koploper en was ook China met enkele geweldige rekstokoefeningen in de buurt gekomen.

In de slotrotatie mochten de Japanners echter hun kunsten vertonen op de vloer en dat ging ze geweldig af. Mede dankzij een briljante oefening van Kenzo Shirai (16,133) werd het gat geslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl