NOS Sport

Meppelink/Van Iersel zo goed als zeker van achtste finales

Op het Copacabanazand hebben de beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hun tweede duel van het Costa Ricaanse duo Karin Charles/Natalia Alfaro gewonnen. Daarmee hebben ze het goede begin tegen Venezuela van zaterdag een vervolg kunnen geven. Het duo zegevierde net als toen in twee sets: 21-16, 21-16.

Het enthousiaste Costa Ricaanse koppel, dat zelden uitkwam op het hoogste niveau en vorig jaar 37ste werd op het WK, overrompelde de Nederlandse vrouwen in eerste instantie en nam een 5-0 voorsprong in de eerste set.

De ervaren Meppelink/Van Iersel, meervoudig medaillewinnaars op het hoogste niveau van de WorldTour, panikeerden evenwel niet en kwamen terug tot 11-11 gelijk. Vanaf dat moment bouwden ze een voorsprong op die ze niet meer uit handen gaven.

De tweede set ging gelijker op, maar Meppelink/Van Iersel verloren nimmer de leiding in de wedstrijd. Dankzij de overwinning zijn de Oranjevrouwen zo goed als zeker van de achtste finales. Woensdag spelen ze om 15.00 uur hun laatste groepswedstrijd tegen Australië.

Meppelink en Van Iersel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl