Kelly Jonker viert haar eerste goal met Lidewij Welten, Laurien Leurink en Naomi van As

Hockeyvrouwen ook te sterk voor Zuid-Korea

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben ook hun tweede wedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Na de 5-0 zege op Spanje won de titelverdediger dankzij onder meer drie goals van Kelly Jonker met 4-0 van Zuid-Korea.

In een sterkte eerste helft van Nederland kon Zuid-Korea, de nummer acht van de wereld, geen vuist maken. Jonker opende in de 9de minuut de score. Nadat Lidewij Welten de Zuid-Koreaanse verdediging tot balverlies had gedwongen, haalde de aanvalster van Amsterdam hard uit.

Hattrick

De tweede goal bleef ondanks Nederlandse druk even uit, maar tegen het einde van het tweede kwart was het weer raak. Jonker was het eindstation van een mooie aanval via Kitty van Male en Laurien Leurink.

Kelly Jonker

In het derde kwart leek Zuid-Korea zich langzaam terug te worstelen in de wedstrijd. Die opleving was echter van korte duur. Jonker completeerde haar hattrick door in de 41ste minuut een strafcorner van Willemijn Bos, de vierde strafcorner van Nederland, binnen te tikken.

Ook Dirkse van den Heuvel op scorebord

Met de 3-0 was het pleit beslecht, maar de honger van Oranje nog niet gestild. In het vierde kwart maakte Dirkse van den Heuvel het kwartet treffers vol met een harde, lage knal.

Met de tweede zege gaat de ploeg van bondscoach Alyson Annan aan de leiding in groep A. Woensdag is China de derde tegenstander.