NOS Sport

Van Iersel en Meppelink boeken simpele zege

De beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Madelein Meppelink zijn hun olympisch toernooi begonnen met winst op Olaya Perez Pazo en Norisbeth Adugo. Het koppel uit Venezuela werd in het eerste groepsduel met 21-17, 21-11 opzijgezet.

In de eerste set duurde het tot 15-15 voordat er tekening in de strijd kwam, vooral door slordigheden aan Nederlandse zijde. Pas toen wisten Van Iersel en Meppelink met vijf punten op rij afstand te nemen van de 24-jarige Adugo en de 33-jarige Pazo, die ondanks haar grotere routine toch de kwetsbare schakel bleek te zijn bij het Venezolaanse duo.

In de tweede omloop wisten de Europese kampioenen van 2014 al veel sneller het verschil te maken. Van Iersel en Meppelink, die allebei met een andere partner ook in Londen olympisch actief waren, demarreerden vanaf 5-4 en haalden de buit op het eerste matchpoint binnen.

Amerikaanse imitators

De Nederlandse vrouwen waren blij met de overwinning, maar hadden ook genoten van de sfeer. "Ik zag veel oranje op de tribune", vertelde Van Iersel. "En ik hoorde ook veel 'Holland, Holland'. Dat vinden wij alleen maar lekker, wij gaan daar alleen maar beter door spelen."

Voor het Oranjeduo was het duel met de veel lager ingeschaalde Venezolaansen een lekkere opwarmer, vond Meppelink. "Zeker. Je zag dat het de eerste set gelijk op ging. Vooral doordat we zelf wat slordige foutjes maakten. Maar we hebben het goed opgepakt en toen we gas gaven, zag je het verschil wel. Dan is het toch wel lekker om tegen zo'n tegenstander te beginnen."

Ter voorbereiding op de Spelen heeft het Nederlandse koppel getraind met twee Amerikaanse mannen, die hebben geprobeerd de tegenstanders in de poule te imiteren. Van Iersel: "Ook deze Venezolaansen. We hadden een aantal beelden van ze, dus die mannen konden zich een beetje inlezen, inkijken. Ik denk dat dat zeker heeft bijgedragen in deze wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl