De Nederlandse ploeg bij de openingsceremonie in Londen
NOS Sport

Weinig Nederlandse atleten bij openingsceremonie

Nederland zal tijdens de openingsceremonie in het Maracanã-stadion met slechts tachtig mensen aanwezig zijn. Dat zijn atleten inclusief begeleiders. Dit komt doordat veel sporters komend weekend al in actie komen of nog niet eens in Rio de Janeiro zijn.

In totaal doen er 242 Nederlandse atleten mee aan de Olympische Spelen in Rio. Alle sporters die binnen 48 uur na de opening in actie komen, zijn niet bij de openingsceremonie. Dat zijn bijvoorbeeld alle teamsporters, wielrenners en zwemmers.

Voorbereidingsschema

De ruiters, op vlaggendrager Jeroen Dubbeldam na, en de atleten komen later aan in Rio. Daarnaast heeft een aantal sporters aangeven dat de opening, die uren duurt, niet in het voorbereidingsschema past.

Het is niet zo dat NOC*NSF aanwezigheid bij de openingsceremonie verbiedt, maar het is voor de sporters die binnen 48 uur in actie komen wel een dwingend advies. Bijna iedereen volgt dit advies op, op één sporter na: tennisser Jean-Julien Rojer. Hij wil dolgraag de opening meemaken en loopt daarom wel mee na goed overleg met chef de mission Maurits Hendriks.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl