Fränk Schleck tijdens de Tour de France in 2016
NOS Wielrennen

Fränk Schleck kondigt einde loopbaan aan

Fränk Schleck stopt na dit jaar als professioneel wielrenner. De 36-jarige Luxemburger maakte zijn afscheid bekend tijdens een bijeenkomst van de olympische ploeg van Luxemburg in Rio de Janeiro.

"Het was geen makkelijke beslissing, maar ik wilde altijd met pensioen gaan op een moment dat ik nog fit en redelijk goed was", aldus de ploeggenoot van Bauke Mollema bij Trek-Segafredo. "Ik ben trots op wat ik heb bereikt op mijn fiets. Ik kan nu eindelijk meer tijd met mijn familie doorbrengen. Dat ga ik ook doen. Maar ik zal altijd een fietser blijven."

Fränk Schleck wint de Amstel Gold Race in 2006

Schleck werd in 2011 derde in de Tour de France. Hij won in 2006 de Amstel Gold Race en schreef ook de Ronde van Luxemburg (2009) en Ronde van Zwitserland (2010) op zijn naam. “De herinneringen aan de overwinningen en de mooie tijd die ik bij grote ploegen heb beleefd, blijven voor eeuwig”, aldus Schleck.

De loopbaan van Schleck kende ook dieptepunten, zoals een dopingschorsing van halverwege 2012 tot medio 2013. Na zijn terugkeer slaagde hij er niet meer in zijn oude niveau te halen. Zijn jongere broer Andy Schleck, die in 2010 de Tour de France won, zette in 2014 vanwege knieproblemen al een punt achter zijn loopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl