NOS Wielrennen

Poels en Kruijswijk: het wordt loodzwaar, maar supergaaf

Bauke Mollema heeft vandaag een rustdag ingelast en Tom Dumoulin koos voor de rollerbank in het olympisch dorp. De overgebleven twee renners, Wout Poels en Steven Kruijswijk, stuurden hun fiets wel de weg op en reden hun trainingskilometers op het parcours waar zaterdag om olympisch goud gestreden wordt.

Dat de wegwedstrijd loodzwaar gaat worden, daar is vriend en vijand het over eens. "Je hebt kasseien, een strook langs de kust met veel wind en veel bergop", zegt bijna-Giro-winnaar Kruijswijk. "Je kan het vergelijken met een zware bergrit in de Tour", vult winnaar van Luik-Bastenaken-Luik Poels hem aan. "Het is iets van 5.000 hoogtemeters en 240 kilometer. Dat wordt echt een slijtageslag."

'Unieke wedstrijd'

Maar denk niet dat die getallen afschrikkend werken voor Poels. "Het is een supermooi parcours. Zeker voor onze klimmers." Dat vinden ook de buitenlanders. Want waar het peloton vroeger zijn neus ophaalde voor de olympische wedstrijd, zijn tegenwoordig alle grote sterren van de partij. Kruijswijk: "Ik denk dat er echt veel renners zijn die begrijpen dat deze wedstrijd uniek is. De olympische wegwedstrijd is zeker in waarde gestegen."

Zaterdagavond, rond 21:00 uur, weten we wie de opvolger is van Aleksandr Vinokoerov.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl