NOS Wielrennen

Dumoulin hoopvol over pols: pijn verbijten, dan komt het goed

Dumoulin over pols: verwacht dat het goedkomt

Tom Dumoulin verwacht op tijd fit te zijn voor de olympische tijdrit van volgende week woensdag in Rio de Janeiro. "Ik kan over een week gewoon vol aan mijn stuur trekken, maar het zal wel pijn doen. En die pijn moet ik kunnen verbijten", blikt de renner vooruit in Brazilië.

De pols van Dumoulin werd na diens valpartij in de Ronde van Frankrijk een nationale kwestie. Na onderzoek bleek er sprake te zijn van een 'gunstige breuk'. De race tegen de klok die daarop volgde, lijkt hij dus te gaan winnen.

Pijnstillers

Dumoulin heeft het parcours van de olympische tijdrit deze dagen uitgebreid verkend. "Het moet nog wel beteren, maar ik kan gewoon trainen", zegt de tweevoudig etappewinnaar van de laatste Tour de France over zijn blessure.

Het parcours is normaal gesproken op het lijf geschreven van Dumoulin. "Er zit een heel steile klim in en ook een steile afdaling. Dat is nog wel wat lastig met die pols. De spieren in mijn onderarm verzuren van het compenseren. Maar de verwachting is dat het goed gaat komen", aldus Dumoulin, die woensdag pijnstillers zal innemen.

Wegwedstrijd

Zaterdag rijdt Dumoulin ook de olympische wegwedstrijd. De suggestie om die te laten schieten, slaat hij in de wind. "De tijdrit is het belangrijkst, maar als ik goede benen heb, ik wil ook gewoon meedoen met de wegwedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl