NOS WielrennenAangepast

Dumoulin na Chaam: achteraf toch iets te vroeg

Tom Dumoulin heeft het bij het criterium Acht van Chaam na een uurtje koers voor gezien gehouden. Hij heeft toch nog te veel last van zijn polsblessure. "Ik ben toch wel een beetje teleurgesteld."

De eerste twee rondjes gingen nog goed. Daarna kreeg Dumoulin door de klinkertjes in de straat last van zijn pols en besloot hij zijn speciale brace af te doen. "Op zich kan ik de klappen wel handelen, maar ik begon toch te twijfelen."

Dumoulin geeft toe dat zijn optreden in Chaam toch nog iets te vroeg kwam. "Ik moet geen risico's nemen. Ik heb nog anderhalve week."

Mooie breuk

Afgelopen vrijdag brak de goudenmedaillekandidaat voor de olympische tijdrit zijn spaakbeen bij een valpartij in de Tour de France. Even leek Rio de Janeiro heel ver weg. Maar het bleek een 'mooie' breuk en een speciale brace deed wonderen.

Dumoulin vooraf: het is een risico, maar het is alles of niks

Rondpeddelen heeft geen zin

Vooraf was Dumoulin nog een stuk optimistischer over zijn 'rentree'. "Het is alles of niks. Ik kan nu niet rustig twee uurtjes gaan rondpeddelen in Maastricht. En met zestig per uur achter de scooter door het heuvelland rijden is ook niet echt veilig."

Zaterdag vertrekt Dumoulin sowieso naar Rio de Janeiro. "Meteen nadat ik was gevallen in de Tour wist ik dat het een moeilijk verhaal ging worden en dat is het nog steeds. De komende dagen ga ik het iets gecontroleerder doen."

Stef Clement, Tom Dumoulin en Bauke Mollema voor de start in Chaam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl