NOS Sport

Volleybalsters met goed gevoel naar Rio

Een goede generale repetitie van de volleybalsters kort voor hun vertrek naar de Olympische Spelen. De oefenwedstrijd in Apeldoorn vanavond tegen Zuid-Korea werd gewonnen met 3-1. Gisteren speelden de twee teams in Rotterdam tegen elkaar, toen won Zuid-Korea met dezelfde cijfers.

Volleybalsters winnen laatste test voor Rio tegen Zuid-Korea

Trainer Giovanni Guidetti was erg blij met de grote opkomst van het publiek, ook al was het maar een oefenwedstrijd. "Sommige mensen zaten twee uur voor het begon al op de tribune. En dit is niet eens een grote tegenstander zoals Brazilië of de VS."

“Een mooi moment om nog even te trainen tegen een goede tegenstander”, sprak Laura Dijkema, de 26-jarige spelverdeelster van Oranje. Zuid-Korea staat negende op de wereldranglijst, Oranje is elfde. Zuid-Korea zit bovendien in de andere poule en kan Oranje pas op zijn vroegst in de kwartfinales treffen.

Alle doelen die we gesteld hebben, hebben we ook steeds gehaald.

Laura Dijkema, spelverdeelster

Nederland is tijdens de Spelen ingedeeld in een pittige poule met China, de Verenigde Staten, Italië, Puerto Rico en Servië. “Het wordt absoluut zwaar", zegt Dijkema. "We dromen van een medaille en ons doel is in elk geval de kwartfinales te halen. Ik denk dat we het ook aan onze stand verplicht zijn om dat te halen."

De Oranjedames zijn optimistisch dat dat doel ook gehaald gaat worden. "Alle doelen die we gesteld hebben, hebben we ook steeds gehaald.”

  • ANP
    De volleybalsters voor aanvang van de wedstrijd
  • ANP
    Coach Giovanni Guidetti geeft aanwijzingen aan de Oranje dames
  • ANP
    Celeste Plak duikt naar een bal
  • ANP
    Debby Pilon-Stam gaat op de foto met een jonge fan
  • ANP
    Robin de Kruijf nam een poster in ontvangst

Guidetti denkt dat zijn speelsters in Rio boven zichzelf uit moeten stijgen om een medaille te kunnen pakken. "Ik wil dat de speelsters dit beleven alsof ze dit voor het laatst in hun leven doen. Als ze tegen mij zeggen: morgen eet je voor het laatst bij je moeder, dan prop ik me helemaal vol. Die instelling moeten we hebben."

De ploeg van trainer Guidetti vertrekt vrijdag. In Rio wordt nog twee keer geoefend, tegen Rusland en Japan. De eerste echte wedstrijd is meteen een zware, tegen de dames van China. Oranje won eerder deze maand nog wel van de Chinezen op de World Grand Prix.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl