NOS WielrennenAangepast

Dumoulin test zichzelf in Chaam en vliegt door naar Rio

Tom Dumoulin gaat woensdag van start in de Acht van Chaam. De Limburger klimt op de fiets voor een criterium, vijf dagen na zijn valpartij in de Tour de France waarbij hij een breukje in het spaakbeen van zijn linkerpols opliep.

De renner van Giant-Alpecin heeft zich een speciale spalk laten aanmeten en gaat in het Brabantse dorp testen hoe zijn pols het met die spalk houdt.

Dumoulin filmde zichzelf dinsdag op de fiets. Daarbij richtte hij de camera zelfs op zijn gekwetste linkerpols. "Kijk wat ik aan het doen ben! Het is nog een beetje stijf, maar het gaat."

Voor Dumoulin is de olympische tijdrit in Rio de Janeiro een hoofddoel dit jaar. Na zijn onfortuinlijke val in de Tour leek die droom voorbij.

Op zaterdag 6 augustus is de olympische wegrit. Vier dagen later, op woensdag 10 augustus staat de tijdrit op het programma.

Rio

"Dumoulin heeft al met een brace op de fiets gereden", bevestigt Peter Reef, woordvoerder van zijn ploeg Giant-Alpecin. "In de komende dagen nemen we een beslissing over Rio." Vooruitlopend op die beslissing reist Dumoulin wel alvast naar Brazilië.

Dumoulin komt ten val en stapt uit Tour

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl