NOS Sport

Verbitterde Isinbajeva: ik hoef de Spelen niet te zien

Isinbajeva: zonder Russen zijn de Spelen niet interessant

Polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva gaat niet naar de Olympische Spelen kijken, nu er vrijwel zeker geen Russische atleten in actie zullen komen. "Ik ga mijn concurrenten niet volgen. Ik ga niet kijken. Dat is te moeilijk. En zonder de Russische atleten is het niet eens interessant."

"Natuurlijk is de concurrentie blij dat ik er niet bij ben", sprak de tweevoudig olympische kampioene enigszins verbitterd in een interview met de Russische televisie. "Met 4,90 meter heb ik het seizoensrecord in handen. Niemand heeft er hoger gesprongen dan ik."

Laatste hoop

De wereldrecordhoudster is dezer dagen het gezicht van de Russische atleten die - ondanks het dopingschandaal - toch naar Rio de Janeiro willen. Donderdag oordeelde het internationaal sporttribunaal CAS dat de schorsing van 68 Russen door het IAAF gehandhaafd blijft. Zondag besluit het IOC of het alle Russische sporters in Rio zal weren.

"Als de laatste hoop verdwijnt en we zondag opnieuw een negatief bericht krijgen, zal ik waarschijnlijk een tijdje verdwijnen om dit te accepteren en te verwerken. Helaas moet ik betalen voor de fouten van anderen en kan ik het gedroomde einde van mijn loopbaan vergeten", aldus de 34-jarige Isinbajeva.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl