NOS SportAangepast

Tweede plaats Hassan, slechte generale estafettevrouwen

Sifan Hassan heeft bij Diamond League-wedstrijden in Londen genoegen moeten nemen met de tweede plaats op de 1.500 meter. Hassan was met een tijd van 4.00,87 echter aanzienlijk sneller dan eerder deze maand bij de EK in Amsterdam.

De middenafstandsloopster stond dit jaar een tijdje aan de kant met een dijbeenblessure. Hassan liep daardoor pas bij de EK haar eerste wedstrijden van het buitenseizoen.

Progressie

Ze miste in Amsterdam duidelijk nog ritme, maar toonde in het Olympisch Stadion van Londen progressie. Hassan nestelde zich in de voorlaatste ronde op de tweede positie en nam vervolgens samen met Laura Muir afstand van de rest van het veld. Ze moest de Britse, die zegevierde in 3,57,49, op het laatste stuk laten gaan.

Maureen Koster, die ook naar de Spelen in Rio gaat, werd negende in 4.03,84.

Dafne Schippers

De Nederlandse estafettevrouwen beleefden in Londen op de 4x100 meter een slechte generale voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De eerste wissel tussen Madiea Ghafoor en Dafne Schippers ging de mist in, waardoor het team werd gediskwalificeerd. Marije van Hunenstijn en Naomi Sedney hoefden daarom niet in actie te komen.

De estafettevrouwen veroverden op de EK in Amsterdam nog een gouden medaille.

Slechte generale estafettevrouwen op 4x100

Martina

Churandy Martina en Solomon Bockarie kwamen in actie op de 100 meter. Martina haalde de finale en werd daarin dankzij een ijzersterk eindschot derde (10,10). Bockarie kwam niet door de series.

Europees kampioen Martina startte matig, maar kwam in het tweede deel van de race sterk opzetten.

Richard Douma verscheen aan de start op de Engelse mijl. De Zaandammer speelde met 3.57,60 geen rol van betekenis en finishte als tiende.

Kupers

Thijmen Kupers scherpte zijn persoonlijk record op de 800 meter aan. De 24-jarige Groninger kwam in het Olympisch Stadion over de finish in 1.45,23, een fractie onder de toptijd die hij vorige maand neerzette bij de NK in Amsterdam (1.45,25).

Kupers eindigde als zesde in het veld van elf atleten, met Bram Som als gangmaker. De Nederlander deed de afgelopen maanden verwoede pogingen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar hij bleef steeds net boven de limiet van 1.45,20.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl