De Nederlandse estafettevrouwen blij na het behalen van de finale op de 4x400 meter
NOS Sport

Vrouwen- en mannenestafette naar EK-finale 4x400 meter

De Nederlandse vrouwenestafette heeft verrassend de finale gehaald op de 4x400 meter op de Europese kampioenschappen in Amsterdam.

Nicky van Leuveren, Lisanne de Witte, Eva Hovenkamp en Laura de Witte werden vijfde in hun serie, maar wel in een fraai Nederlands record: 3.29,18. Het oude record werd op 28 juni 1998 gelopen door Angelique Banket, Stella Jongmans, Esther Goossens, Nannet Karenbeld: 3.32,31.

De nieuwe toptijd van de Nederlandsen was de zevende tijd van het veld en dus mogen de Nederlandse vrouwen zondagavond in een vol Olympisch Stadion nog een keer aan de bak. Of slotloopster Laura de Witte dan ook van de partij is, is de vraag. Na de race en de ereronde werd De Witte per brancard afgevoerd.

De snelste tijd werd gerealiseerd door Groot-Brittannië: 3.26,42.

Estafettevrouwen lopen 18 jaar oud record uit de boeken

Estafettemannen ook naar finale

Ook de mannenestafette plaatste zich met de hakken over de sloot voor de finale van de 4x400 meter. Liemarvin Bonevacia, die gisteren nog brons won op de 400 meter, Terrence Agard, Bjorn Blauwhof en Maarten Stuivenberg liepen een knappe race.

Slotloper Stuivenberg leek op het laatste rechte eind even op weg naar de tweede plaats, maar werd toch geklopt Oekraïne en Duitsland. De tijd van de Nederlandse vier was echter goed genoeg om als zevende door te gaan naar de finale.

Ook bij de mannen werd de beste tijd gelopen door de Britten: 3.01,63.

Estafettemannen naar finale 4x400 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl