• NOS Radio 1 Journaal »

  ’s Ochtends tussen 06.00 en 09.00 uur en ’s middags tussen 16.30 en 18.00 uur is op NPO Radio 1, de nieuws- en sportzender van de publieke omroep, het NOS Radio 1 Journaal te beluisteren. In deze uitzendingen komen het laatste nieuws, achtergronden, reacties, analyses en sport aan bod. Van 09.00 tot 19.00 uur verzorgt de NOS op deze zender twee nieuwsonderwerpen per uur in de zendtijd van andere publieke omroepen. De NOS bepaalt de onderwerpen en de presentator van de op dat moment uitzendende omroep kondigt de onderwerpen aan en af. Sport, voor een belangrijk deel verzorgd door NOS Langs de Lijn, maakt ook deel uit van de nieuwsverslaggeving die de hele dag doorgaat op NPO Radio 1.

  Op de radiozenders van de publieke omroep kunt u de hele dag door nieuwsbulletins horen van het NOS Journaal, variërend van nieuwsflitsen van één minuut tot uitgebreide bulletins van vier minuten. Op NPO Radio 2 verzorgt een speciale redactie van de NOS tussen 06.30 en 18.00 uur op de hele en halve uren het nieuws dat aansluit op de belevingswereld van de luisteraar van NPO Radio 2. Van 06.30 tot 19.00 uur verzorgt de redactie van NOS op 3 het nieuws op 3FM, met als steekwoorden: informerend, begrijpelijk en verrassend.

  Bezoek het weblog

 • Met het Oog op Morgen »

  Op NPO Radio 1 wordt tussen 23.00 en middernacht Met het Oog op Morgen uitgezonden. ‘Het Oog’ geeft een overzicht van het belangrijkste nieuws, een blik in de kranten van morgen, politiek nieuws uit Den Haag en onderhoudende, informatieve en/of ontroerende gesprekken over actuele onderwerpen. Het Oog heeft zeven vaste presentatoren; voor iedere dag van de week een andere.

  Bezoek het weblog

 • Radio Langs de Lijn

  Op NPO Radio 1 verzorgt NOS Sport het programma NOS Langs de Lijn. Dagelijks tussen 22.00 en 23.00 uur besteedt dit programma aandacht aan het meest actuele sportnieuws en achtergronden door middel van reportages, live verslagen, interviews en gesprekken met studiogasten. Op zaterdagavond (19.00-23.00 uur) en zondagmiddag (14.00-18.00 uur) wordt met live flitsen verslag gedaan van wedstrijden in de Eredivisie en van andere sporten. Op het gebied van voetbal doet NOS Langs de Lijn live verslag van de grote competities: Eredivisie, KNVB-bekercompetitie, UEFA Champions League en de UEFA Europa League. Ook wordt meestal integraal verslag gedaan van de wedstrijden van het Nederlands elftal. Iedere zaterdagmiddag tussen 17.10 en 18.00 uur is op NPO Radio 1 het Sportforum van NOS Langs de Lijn te beluisteren. Van grote sportevenementen als de Tour de France en de Olympische Spelen doet NOS Langs de Lijn live verslag. De programmanaam wordt dan voor de duur van het evenement omgedoopt in bijvoorbeeld NOS RadiOlympia of NOS Radio Tour de France.