NOS SportAangepast

Paralympiërs terug in Nederland

Het Nederlandse paralympische team is vanmiddag teruggekeerd uit Sotsji. Op Schiphol werden de sporters en hun chef de mission André Cats opgewacht door vrienden en familie. Voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF verwelkomde de ploeg en sprak zijn trots uit over de prestaties van de sporters.

In Sotsji waren zeven Nederlandse paralympiërs present, van wie Bibian Mentel een gouden medaille won op de snowboardcross. Cats bedankte zijn team en zei dat Nederland "het enige land zonder bergen is dat de afgelopen week een medaille veroverde."

Cats blikte ook terug op de Winterparalympics in Turijn 2006, toen Nederland geen sporters afvaardigde en Vancouver 2010, waar slechts één Nederlandse deelnemer naartoe ging.

Paleis Noordeinde

Woensdag worden de paralympiërs gehuldigd in de Grote Kerk in Den Haag. Premier Rutte en minister Schippers van Sport zullen de sporters en hun coaches toespreken.

Aansluitend worden de sporters ontvangen op paleis Noordeinde door koning Willem-Alexander en prinses Margriet. De prinses zou eigenlijk samen met Pieter van Vollenhoven en minister Schippers de Paralympics in Sotsji bezoeken. Door de politieke crisis tussen Rusland en Oekraïne ging dat bezoek niet door.

De NOS zendt op 19 maart om 16.25 uur een samenvatting uit van de huldiging en ontvangst op Nederland 1

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl