NOS SportAangepast

Vader en halfzusje verrassen Mentel

Bibian Mentel, de 41-jarige winnares van het goud op de snowboardcross, heeft vandaag tijdens een interview in de Google Hangout gezegd "ongelofelijk blij" te zijn met haar medaille.

Interviewster Muffy Davis had een verrassing voor Mentel: via een live-verbinding was er even contact met haar vader en halfzusje, die in Sri Lanka wonen. Hij zei "enorm trots" te zijn op zijn dochter. Tot zijn spijt had hij haar race zelf niet gezien omdat de elektriciteit was uitgevallen. Bibians moeder, echtgenoot, zoon en twee stiefdochters waren wel in Sotsji aanwezig bij de drie runs van Mentel.

Snowboarden op de Paralympics een droom

Mentel, die een onderbeen mist vanwege een agressieve vorm van botkanker, was ook voor haar ziekte al een snowboardster op topniveau. Ze vertelde dat het haar eigenlijk weinig moeite kostte om het snowboarden weer op te pakken na haar amputatie. "Ik moest me wel aanpassen en in het begin deed het pijn, maar ik bedacht hoe mooi het zou zijn om aan kinderen te laten zien dat je ook kunt snowboarden met een beperking."

Dat het mede door haar inspanningen nu gelukt is het snowboarden op de Paralympics te krijgen, noemt ze "een droom die is uitgekomen".

Paralympische hangout

Google Hangout is een soort chatroom waar groeps- en videogesprekken worden gevoerd. Het International Paralympic Committee (IPC) probeert op deze manier de band van Paralympische Spelen met het publiek te verstevigen. Mentel is een van de paralympiërs die deze week in de hangout worden ondervraagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl