NOS SportAangepast

Podiums biatlon op herhaling

De tweede wedstrijddag in de paralympische biatlon heeft vier Russische gouden medailles opgeleverd, één Russische clean sweep en twee podiums met exact dezelfde samenstelling als bij de eerste afstand.

De 12,5 kilometer biatlon voor mannen met visuele beperking kreeg exact hetzelfde podium als zaterdag op de 7,5 kilometer. De Oekraïner Vitalij Loekjanenko was opnieuw onfeilbaar in zijn schietbeurten en bleef daardoor de Rus Nikolai Poloechin, die wel een strafronde moest lopen, tien seconden voor. Het brons was opnieuw voor de Wit-Rus Vasili Sjaptsjaboi.

In de staande categorie ging het goud naar de 18-jarige Rus Azat Karatsjoerin, die al een bronzen plak in de kast heeft liggen van de 7,5 kilometer. Karatsjoerin was bijna een minuut sneller dan de Noor Nils-Erik Hulset. Ook de Canadees Mark Arendz belandde voor de tweede keer op het podium. Na het zilver van zaterdag werd het nu brons.

Ook vrouwen op herhaling

Ook bij de vrouwen met visuele beperking was het podium exact gelijk aan afgelopen zaterdag. De Russin Michalina Lysova kon zich een schietfout meer veroorloven dan haar landgenote Joelija Boedalejeva om het goud te veroveren op de 10 kilometer biatlon. Het brons was opnieuw voor de Oekraïense Oksana Sjisjkova.

Die uitslag was overigens geen grote verrassing. Zaterdag waren er nog acht deelneemsters, vandaag was dat aantal gehalveerd. Olga Pryloetska uit Oekraïne werd vierde, op aanzienlijke afstand van het podium. Toch was dat ook voor haar een verbetering: zaterdag kwam Pryloetska als enige niet aan de finish.

Op de 10 kilometer biatlon (staand) snelde de Russin Alena Kaufmann net als op de 6 kilometer soeverein naar de zege. Oleksandra Kononova uit Oekraïne snelde naar het zilver. Het brons was een prooi voor de pas 16-jarige Russin Natalja Bratjoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl