NOS NieuwsAangepast

Schippers: topsport krijgt al steun

Minister Edith Schippers van Sport voelt er niks voor om sporters extra financiële steun te geven. Ze begrijpt dat sporters erom vragen, maar is juist trots op het feit dat er niet op topsport is bezuinigd afgelopen jaren.

Hiermee reageert ze op een open brief die judoka Henk Grol aan haar en premier Mark Rutte stuurde vanochtend. Hij vraagt daarin om een financieel vangnet voor sporters.

Toelages

Jaarlijks trekt het ministerie van VWS miljoenen euro's uit voor de sporters. De afgelopen tien jaar verdubbelde dat bedrag bijna, van 20 naar 37 miljoen euro. Om ervoor te zorgen dat sporters zich volledig op hun sport kunnen richten, krijgen ze ook een toelage uit een speciale regeling.

Daarnaast hebben sporters de mogelijkheid een Topsportspaarrekening te openen. Hierop kunnen ze grote bedragen storten, zoals prijzengeld, zonder dat hun toelage wordt gekort.

Begeleiding

Na hun carrière kunnen topsporters deelnemen aan 'Goud op de Werkvloer' van NOC*NSF en Randstad. Bij dat programma worden oud-sporters begeleid naar een passende baan.

De minister benadrukt dat een carrière na het sporten niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid is, maar ook van de sporters zelf, zo liet haar woordvoerder weten.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl