NOS NieuwsAangepast

Assen klaar voor komst olympiërs

De olympische wintersporters worden vanmiddag in Assen gehuldigd. De 41 sporters en hun begeleiders landen rond 16.00 uur op vliegveld Eelde en gaan gelijk door naar de Drentse hoofdstad.

Assen is klaar voor de feestelijkheden. Aan de rand van het stadscentrum, aan de kop van de Vaart, is een groot podium gebouwd. Daar omheen is plaats voor 7000 mensen. Als er, zoals verwacht, meer mensen komen, kunnen die enkele honderden meters verderop de feestelijkheden volgen op grote schermen.

Grote belangstelling

De gemeente en NOC*NSF verwachtten in eerste instantie zo'n 10.000 belangstellenden. Vanwege het grote succes van de olympische ploeg wordt nu een veelvoud van dat aantal verwacht.

Ook speelt mee dat er mooi weer wordt verwacht. Bovendien heeft het noorden van Nederland vanaf vandaag voorjaarsvakantie.

De gemeente vraagt het publiek om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. De huldiging wordt live uitgezonden door de NOS op Nederland 1.

Den Haag

Morgen is de landelijke huldiging van de Nederlandse olympiërs in Den Haag. De sporters worden dan ontvangen door koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Rutte.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl