NOS SportAangepast

Van Calker: maximaal haalbare

Een plek bij de beste tien met de viermansbob had Edwin van Calker voor ogen bij de Winterspelen. De 34-jarige piloot bleef in Sotsji steken op de elfde plaats, maar kon daar toch goed mee leven. Na de eerste twee runs stond de Nederlandse slee nog twaalfde.

"Na zaterdag konden we nog één plek stijgen. Daarvóór zat een gat van bijna een halve seconde. Dan is dit het maximaal haalbare. Als je ons hele seizoen ziet, met alle problemen en blessures die we gehad hebben, dan moet we hier tevreden mee zijn, denk ik. Ik baal wel dat we de toptien niet hebben gehaald, maar die hebben we zaterdag al verloren."

Sybren Jansma, die in de aanloop naar de Spelen met fysieke malheur geconfronteerd werd, kon dat alleen maar beamen. "Ik denk dat wij onszelf misschien wel een beetje verrast hebben met onze start. Dat was gewoon heel sterk. We hebben het maximale er uitgehaald."

"Verhaal was niet af"

Het optreden in Rusland beschouwt Van Calker niet als 'goedmaker' voor Vancouver, waar hij te elfder ure niet naar beneden durfde te gaan met de viermansbob. "We zijn doorgegaan omdat het verhaal nog niet af was. Dat hebben we ook laten zien met onze vierde plek op het WK in 2012. We hebben dit neergezet zonder steun van het NOC. Dan ben ik alleen maar heel trots op het team."

"We hebben elkaar in de kleedkamer wel even omhelst. Het zijn gewoon heel zware jaren geweest. Maar we zijn gewoon competitief met de besten van de wereld en dat voelt heel erg goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl