NOS SchaatsenAangepast

Anema: ze zoeken het maar uit

Nederland heeft goud gewonnen op de ploegenachtervolging bij de mannen, maar het terugtrekken van reserve Jorrit Bergsma houdt de schaatswereld nog flink bezig.

Jillert Anema, trainer van Bergsma, hoorde vrijdag voor het eerst van de onvrede bij zijn pupil. "Jorrit kwam naar me toe en vertelde me dat hij er klaar mee was. Hij wilde lekker op de tribune gaan zitten. Hij had er geen zin meer in. Nou, als hij dat wil, prima toch."

De volgende ochtend gingen Anema en Bergsma op bezoek bij Maurits Hendriks, die meer wilde weten over de beweegredenen van Bergsma. Anema: "Jorrit heeft daar zijn verhaal gedaan, een statement gegeven. Hij wilde niet meer reserve staan in de ploeg."

Ondeskundigheid

Anema benadrukt dat hij niets te maken heeft met de beslissing van Bergsma. "Ik heb me hier totaal niet mee bemoeid. Ik weet van mezelf dat als ik dat wel ga doen, ik me ga ergeren aan de ondeskundigheid en de verhalen van iedereen dat het allemaal zo goed gaat. Ik ben trainer van een ploeg en ga dan niet naast de bondscoach zitten. Ze zoeken het maar uit met z'n allen."

Wel heeft Anema kritiek op bondscoach Arie Koops. "Als je een team moet managen, kan er op één plek problemen ontstaan: de reservebank. Je moet je reserves tevreden houden. Dat is blijkbaar niet gelukt. Dat is geen kritiek, dat constateer ik alleen maar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl