NOS SportAangepast

De Vegt: doelstellingen niet gehaald

Wopke de Vegt wilde vier medailles binnenhalen in de sneeuwsporten bij de Olympische Spelen en Paralympics. Halfweg is gebleken dat de valide sporters de technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging hebben laten zitten.

"Ik ben vijftien maanden geleden in deze functie begonnen en zag veel potentieel. Je mag je doelstellingen hoog zetten en ik weet zeker dat we er alles aan hebben gedaan om onze sporters een ideale voorbereiding te bieden. Maar de resultaten vallen tegen'', vertelde De Vegt, die zaterdag snowboardsters Nicolien Sauerbreij en Michelle Dekker zag stranden.

"Rekende beetje op Nicolien"

Eerder vielen de prestaties van freestyle-snowboarders Dolf van der Wal, Dimi de Jong en Cheryl Maas al tegen en stelde Bell Berghuis op de snowboardcross teleur. De Vegt: "Ik had toch nog een klein beetje op Nicolien gerekend. Ze heeft de afgelopen jaren haar eigen ding gedaan, wij hebben haar alleen gefaciliteerd."

"Ik weet niet of die steun stopt", gaat De Vegt verder. "Daarover gaan we met NOC*NSF praten. Maar het gaat daarbij verder dan wat hier gebeurt. Het gaat er ook om of de sporters die hier zijn goed voorbereid waren. Voor mijn gevoel hebben we er alles aan gedaan."

De Vegt verwacht dat de sportkoepel zal blijven investeren in kansrijke programma's. "Ik ben een geboren optimist. Ik denk dat de sporters die wij ondersteunden vier jaar goed hebben kunnen werken. Ook daarop worden we beoordeeld. Maar we hadden wel gedacht dat ze het hier de buitenlandse concurrentie moeilijk gingen maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl