NOS SportAangepast

Sauerbreij: ik was te braaf

Nicolien Sauerbreij kijkt met een realistische blik terug op haar olympische snowboardtoernooi. In de kwalificaties van de parallelslalom kwam ze zaterdagochtend tekort om zich bij de laatste zestien te scharen.

"Het is een eenvoudige helling en daarop heb ik moeite om uit te blinken", zei Sauerbreij na haar uitschakeling. "Onderin heb ik het iets te braaf gedaan, daar had ik brutaler moeten zijn."

Nog geen definitief afscheid

De 34-jarige Sauerbreij reed haar laatste olympische race, maar van een definitief afscheid spreekt ze nog niet. "Ik ben toch verslaafd aan de sport. Afgelopen woensdag dacht ik: 'ik ben te goed om te stoppen'. Maar na vandaag vind het eigenlijk mooi geweest, ik weet het nog niet."

"Ik heb mooie resultaten in mijn loopbaan behaald, maar een sporter wil altijd meer", aldus de olympisch kampioene op de parallelreuzenslalom van 2010.

Dekker emotioneel

Ook Michelle Dekker hoopte op meer dan twee optredens. "Ik had er meer van verwacht, ben best wel teleurgesteld. Deze 'course' was misschien wat te makkelijk voor mij. Iedereen maakt hier kans", vertelde ze nadat de tranen waren opgedroogd.

"Is de piste iets 'ronder' dan wordt het een andere wedstrijd", sipte ze over haar optreden op haar favoriete onderdeel. Woensdag kwam ze op de parallelreuzenslalom, waarop ze nog geen goede resultaten had bereikt, ook al niet door de kwalificatie.

Minder zenuwen

"Ik was toen ook zenuwachtiger, vandaag viel dat wel mee. Maar als je bovenaan de piste staat, voel je toch dat dit een bijzondere wedstrijd is. Ik moet maar onthouden dat ik hier toch een paar goede runs heb neergezet en hopen dat deze ervaring me over vier jaar helpt."

Coach Pepijn van Schijndel trachtte zijn pupil op te beuren: "Iemand van 17 die hier zulke runs maakt, hoeft zich nergens voor te schamen. Ik ben hartstikke trots op haar. Dit is een grote wedstrijd waarin sommige mensen voor het eerst dit seizoen een superdag hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl