NOS SchaatsenAangepast

Koss wil vertrek top schaatsbond

Johann Olav Koss vindt dat de top van de Noorse schaatsbond moet vertrekken, als gevolg van de slechte prestaties van de Noren tijdens de Olympische Spelen in Sotsji.

Koss, zelf viervoudig olympisch kampioen, vindt dat de Noorse schaatsers zich met hun afmelding voor de tien kilometer én de vroegtijdige uitschakeling op de ploegenachtervolging te schande hebben gemaakt.

Met het oog op de ploegenachtervolging trokken de Noorse schaatsers zich eerder deze week terug voor de olympische tien kilometer. Ze wensten hun krachten te sparen.

De Noren kregen in binnen- en buitenland de hoon over zich heen. En die zal niet verstommen na het debacle op diezelfde team pursuit, waarin de eerste ronde meteen ook het eindstation was. Havard Bøkko en de zijnen bleken vrijdagmiddag in de kwartfinales niet opgewassen tegen de Poolse formatie. "De teleurstelling moet enorm zijn", stelde Koss met het nodige cynisme vast na de uitschakeling door de Polen.

Op twitter vroeg Koss zich retorisch af of "de top van de schaatsbond eindelijk overweegt om zijn positie ter beschikking te stellen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl