NOS SchaatsenAangepast

Loting ploegenachtervolging

Om 14.49 uur openen de Nederlandse schaatsers hun jacht op een nieuwe gouden medaille. De tegenstander in de kwartfinales is Frankrijk, dat onder anderen met Alexis Contin aan de start verschijnt.

Mochten Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij zich plaatsen voor de halve finales, dan wacht Noorwegen (dat zich collectief afmeldde voor de tien kilometer om zich voor te bereiden op deze afstand) óf Polen, dat met Zbigniew Brodka een man in bloedvorm heeft. Hij troefde verrassend Verweij af op de 1.500 meter.

De overige vier deelnemers aan het toernooi, waarvan de finale pas zaterdag is, zijn: Verenigde Staten, Canada, Zuid-Korea en Rusland.

Primeur trio Wüst, Van Beek en Ter Mors

Ook de vrouwen komen in de vierde en laatste kwartfinale in actie. Vanaf 15.40 uur moeten Ireen Wüst, Lotte van Beek en Jorien ter Mors, die voor het eerst in wedstrijdverband samen rijden, het opnemen tegen de Verenigde Staten (Brittany Bowe, Heather Richardson en Jilleanne Rookard).

In de mogelijke halve eindstrijd op zaterdag wacht de winnaar van Japan - Zuid-Korea.

Mannen, vanaf 14.30 uur:

14:30 uur: Verenigde Staten - Canada14:36 uur: Zuid-Korea - Rusland14:43 uur: Noorwegen - Polen14:49 uur: Nederland - Frankrijk

Vrouwen, vanaf 15:23 uur:

15:23 uur: Canada - Rusland15:28 uur: Polen - Noorwegen15:34 uur: Japan - Zuid-Korea15:40 uur: Nederland - Verenigde Staten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl