NOS SchaatsenAangepast

Achtervolging: wie stopt Nederland?

Wordt olympisch goud voor de Nederlandse schaatsmannen op de achtervolging een abc'tje? Wel als we afgaan op de prestaties van de voorbije tweeënhalf jaar bij dit onderdeel. Een keer werden de Oranje-mannen niet eerste, door een valpartij...

Sinds de start van het seizoen 2011-2012 zijn de Nederlanders ongenaakbaar. Alleen een glijpartij van Rhian Ket bij WB-wedstrijden in Hamar zorgde voor een uitzondering op een verder imponerende regel.

De mannenploeg leunt al een tijd op het sterke trio Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij, met Jorrit Bergsma als betrouwbare reserve. Ook in Sotsji is de olympisch kampioen op de 10 kilometer stand-in.

Ook vrouwen domineren

Ook de Nederlandse vrouwen domineren dit teamonderdeel, zij het iets minder dan de mannen. Bondscoach Arie Koops kiest voor Ireen Wüst, Lotte van Beek en de in vorm verkerende Jorien ter Mors. Een combinatie die overigens nooit eerder in wedstrijdverband in actie kwam.

Zonder moeite reikten de Nederlandse teams tot de finale (mannen) en halve finales (vrouwen) in Sotsji. Vanaf 14.30 uur is het vervolg van het achtervolgingstoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl