NOS SportAangepast

Frankrijk 1-2-3 op skicross

De spectaculaire skicross heeft een volledig Frans podium opgeleverd. In de finale op het Rosa Choetor Extreme Park hielden Jean-Frédéric Chapuis (goud), Arnaud Bovolenta (zilver) en Jonathan Midol (brons) de Canadees Brady Leman van het podium.

Nadat twee andere Canadese kanshebbers (David Duncan en Christopher Delbosco) er in een eerdere fase van het toernooi waren uitgevlogen, was de druk op Leman, die vier jaar geleden na een beenbreuk de Spelen in Vancouver miste, groot.

In Sotsji won hij al zijn runs, maar in de finale gooiden de Fransen de deur op slot. Leman probeerde nog van alles, maar ging in de slotfase onderuit.

Titel gaat naar wereldkampioen

Chapuis en Bovolenta leverden een spannende strijd om het goud, die na de voorlaatste sprong werd beslist in het voordeel van Chapuis.

Chapuis werd in het Noorse Voss in 2013 weliswaar wereldkampioen skicross, maar toch was zijn zege een verrassing. Dit wereldbekerseizoen stond de 24-jarige waaghals uit Val Thorens pas één keer (derde) op het podium.

Bizarre ontknoping

Een ander 'hoogtepunt' van de races was de bizarre ontknoping in de eerste van de kwartfinales. De Zweed Victor Öhling Norberg viel op de laatste sprong, nam twee anderen mee en moest toezien hoe de Rus Jegor Korotkov zijn uitgestrekte hand net eerder over de finish bracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl