NOS SportAangepast

Van Calker nog niet tevreden

Echt tevreden was Edwin van Calker donderdag in Sotsji niet over de tweede trainingsdag in de viermansbob. In het slotweekeinde van de Olympische Spelen wacht voor de Groninger het hoogtepunt, de wedstrijd waar hij al twee jaar mee bezig is.

"De eerste run vandaag was rommelig, de tweede gelukkig een stuk beter", vertelde Van Calker, die na twee trainingsruns op de achttiende plaats staat, op 0,73 seconden van Groot-Brittannië. Niet een positie die een podiumkandidaat betaamt.

"Aan het begin van het seizoen hebben we wel met een schuin oog naar het podium gekeken. Dat is nog steeds de doelstelling, maar we hebben natuurlijk wat blessuretjes gehad", aldus Van Calker.

De Nederlandse stuurman eindigde twee jaar geleden als vierde werd bij het WK in Lake Placid. Dit seizoen was de zevende plaats bij een wereldbekerwedstrijd in Königssee het beste resultaat. "We beginnen daarom zaterdag met startnummer 14 of 15. Het plan is om in de eerste run meteen de toptien in te springen. Van daaruit gaat alles heel dicht bij elkaar liggen. We gaan maar eens kijken wat er mogelijk is."

700 runs

Veel verwacht hij van de Russen; Aleksandr Zoebkov won al de wedstrijd in de tweemansbob. "We reden gisteren met hem in het busje naar boven. Hij vertelde dat ze inmiddels zo'n 500 runs hier hebben gemaakt, Rusland 2 zelfs 700. Wij zitten nu op 55 en veel meer krijgen we er niet."

Vrijdag is er nog één trainingsdag in het Sanki Sliding Center.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl