NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors rijdt ook achtervolging

Jorien ter Mors maakt vrijdag deel uit van het Nederlandse vrouwenteam dat in Sotsji de kwartfinales rijdt op het onderdeel ploegenachtervolging.

De schaatsster, die verrassend goud won op de 1.500 meter, komt later die dag ook uit op de 1.000 meter shorttrack. Bondscoach Arie Koops maakte donderdag de rijdsters van de achtervolgingsploeg bekend. De andere twee Nederlandsen die in de kwartfinales in actie komen, zijn Ireen Wüst en Lotte van Beek. Marrit Leenstra is reserve.

"Bij het olympisch kwalificatietoernooi was het programma voor Jorien zwaarder", aldus Koops. "En in het wereldbekercircuit bij het shorttrack rijdt ze wel eens vijf, zes of zeven races op één dag. Ik denk dat het goed te combineren is."

De halve eindstrijd en de finale van de ploegenachtervolging voor vrouwen worden zaterdag verreden.

Geen verrassing bij de mannen

Bij de mannen vormen Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen zoals verwacht het basistrio. Jorrit Bergsma, winnaar van de 10.000 meter, is reserve.

De opstelling bij de mannen is niet verrassend. Kramer, Verweij en Blokhuijsen wonnen afgelopen seizoen op overtuigende wijze wereldbekerwedstrijden. "Ik heb minder vaak met deze jongens gereden. Maar ik denk wel dat ik steeds dichterbij kom", aldus Bergsma.

De mannen rijden vrijdag de kwartfinales en bij winst ook de halve eindstrijd. De finale staat voor zaterdag op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl