NOS SchaatsenAangepast

Bergsma: telefoon vol met berichten

Een dag na de olympische zege heeft Jorrit Bergsma nog altijd niet de tijd gehad om alle felicitaties te lezen en te beantwoorden. De overwinning op de 10.000 meter, en misschien wel juist de overwinning op Sven Kramer, heeft veel losgemaakt.

"Mijn telefoon staat vol met berichten. Maar ook op Facebook en Twitter gaat het door. Ik heb nog niet eens tijd gehad om alles te bekijken. Iedereen is heel enthousiast en ik word gefeliciteerd met de goede rit. Er is wel iets los gekomen. Zelfs van mensen van wie ik jaren niets meer heb gehoord, krijg ik nog berichten", vertelt Bergsma.

Bedrukte stemming

De zege van Bergsma werd door velen meer gezien als de nederlaag van Kramer. Bergsma begrijpt dat wel een beetje. "Sven is natuurlijk al jaren de grote man. Het zijn al zijn derde Olympische Spelen. En door zijn foute wissel van vier jaar geleden leefde het wel heel erg", zegt Bergsma.

"Ik ben hier niet voor zijn verhaal, maar voor mijn eigen doel. Ik kan er niet veel mee. Er was soms wel een bedrukte stemming door zijn aanwezigheid. Dat was wel een beetje jammer. Zelf ben je hartstikke blij met je prestatie, maar je voelt dat ook een deel van de mensen medelijden heeft met Kramer, omdat hij heeft verloren. Hij is gewoon op waarde geklopt. Ik heb een goede tijd neergezet, hij kwam er gewoon niet aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl